Bankerne bliver udkonkurreret af online låneselskaber

Det er blevet populært at låne penge på nettet. Faktisk er det blevet så populært, at der er mange banker, der må se sig udkonkurreret af online låneselskaber målt på låneaktivitet. Det er fortsat bankerne, der står for langt de fleste udlån til hhv. bil og bolig, men ift. stort set alle andre låneårsager er det låneselskaberne på nettet, der tager førstepladsen.

Der er flere årsager til dette, men det handler naturligvis hovedsageligt om, at der ikke stilles spørgsmål hos de aktører, du finder på nettet. Derfor kan du reelt set låne penge til ethvert formål, uden at skulle forklare nogen om det. Det er for mange én af de afgørende årsager til, at de vælger et låneselskab på nettet i stedet for at låne penge i egen bank.

Hurtig udbetaling og ingen spørgsmål

Det er en kombination af, at der ikke stilles spørgsmål og at pengene udbetales hurtigt, at de mange långivere på nettet i dag har så stor succes. Du kan låne penge til alle formål og du kan have dem stående på egen bankkonto inden for blot 24 timer. Derfor er du også garanteret, at du kan nå at betale din regning eller gøre brug af det tilbud, du er stødt på.

Det er specielt mindre lån, der har hurtig udbetalingstid. Vælger du et SMS lån på et par tusinde kroner, kan du endda have dine penge om et par timer. Det er ikke just noget, de kan prale af i bankerne, og derfor er det også noget, der gør, at de taber markant markedsandel. I dag er det kun meget få lån af mindre kaliber, der bliver optaget i danske banker.

Kombineret med den hurtig udbetalingstid er, at der ikke stilles spørgsmål. Der er mange, der synes, det er mindst lige så vigtigt som en hurtig udbetaling, da de ganske enkelt ikke har lyst til at skulle forklare, hvorfor de ønsker at optage et lån. Det kommer du ikke udenom i banken, men på nettet vil du end ikke opleve at långiverne spørger ind til formålet.

Minimale krav til låntagerne

Ydermere, så stilles der også minimale krav til låntagerne. Faktisk er der tale om så lave krav, at stort set alle kan være med. Hvis blot du har en fast indkomst, er myndig og ikke står i RKI, så kan du låne penge hos et højt tocifret antal udbydere. I bankerne er der nogle helt andre krav, du skal leve op til, hvis du skal gøre dig forhåbninger om et nyt lån.

Det er derfor også en kombination af flere forskellige faktorer, der har medført, at der er mange, der bevidst fravælger at låne penge i banken og i stedet søger direkte mod nettet. Før i tiden var der mange, der forsøgte sig i banken først, men i dag er det en klar tendens blandt flere, at de ganske enkelt springer banken over og går direkte på nettet.

Slutteligt, så er det også en fordel at låneprocessen er så simpel, at den klares fra din smartphone på en to minutters køretur i bussen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*