Disse ting bør du overveje inden du optager et sms lån

Det er langt fra alle der er helt indforstået med hvilken effekt renter kan have på ens økonomi. Der sidder rigtig mange danskere lige nu, der ville ønske de havde undladet at optage de(t) sms lån de nu engang har. Der kan være mange gode og mindre gode grunde til at optage et lån, men fælles for det hele er at uanset grunden, så bør man altid sørge for at undersøge følgende ting inden man går ud og optager et sms lån.

Rente og ÅOP

Hvis du vil låne penge, så er det jo i de færreste tilfælde gratis(der findes selvfølgelig rente og gebyr fri lån, som man med fordel kan benytte sig af først, men husk lige at læse næste paragraf inden du gør det). Det virksomheden skal leve af er de renter og gebyrer du betaler henover lånets løbetid. Alt efter hvor du låner dine penge henne, vil der typisk være en ret stor forskel i renter og gebyrer.

Fra de helt dyre sms lån og kviklån, til de lidt billigere i banken. Det siger jo sig selv at jo lavere rente du kan få lånet til, jo bedre. Du bør dog lige huske at læse det tal der står under ÅOP. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent, og kan typisk være ret høj. Hvis du bevæger dig oppe over 20% i ÅOP så bør du træde varsomt. Det er RIGTIG mange penge at betale i renter. Sammenlign de forskellige sms lån udbydere her.

Løbetiden

I forbindelse med optagelse af et lån er det vigtigt at du tager højde for hvor lang tid det skal løbe. Det skal du fordi at du også bliver nødt til at tage højde for afdragene i dit budget. Har du overhovedet plads til det i budgettet er måske egentlig det første spørgsmål (og udregning) du bør stille dig selv. Der er jo typisk en grund til at man har lyst til at optage lånet i forvejen – nemlig at man ikke har kunne lægge penge til side til det man gerne vil.

Virksomhedernes ry og omdømme

Der findes rigtig mange lånevirksomheder nu om dage. Det er en god idé at sørge for man lige tjekker de forskellige virksomheders ry og omdømme, på den måde er man sikker på man ikke rammer i et firma der måske benytter sig af ufine metoder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*