Forskellen på iPhone 8 og iPhone X

Apple lancerer hele tre nye telefoner – iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Med tre nye lanceringer kommer selvfølgelig en masse opgraderinger og nyheder i forbindelse med nye funktioner og features. Men hvad er forskellen helt konkret på iPhone 8 og iPhone X? Først og fremmest er der prisforskellen. iPhone X pris er faktisk 2.700 kr. dyrere end iPhone 8. iPhone X fås fra 8.899 kr., mens iPhone 8 fås fra 6.199 kr. Dette er en relativ stor prisforskel, da det er to mobiltelefoner fra samme selskab, der er tale om. Dog har iPhone X en del ekstra fordele og funktioner, som du altså vil få ekstra for pengene end ved køb af iPhone 8.

Stor forskel på skærmen

En af de mest iøjnefaldende forskelle på de to smartphones er skærmen. iPhone X har en større skærm, og skærmen på denne telefon går helt ud til telefonens kant. Skærmen måler 5,8’’ og er en Super Retina HDR-skærm og OLED. Ses der på iPhone 8, er skærmen en Retina HD-skærm og LCD på 4,7’’. Skærmens kvalitet er dermed bedre på iPhone X’en. Kontrastforholdet er også bedre på iPhone X, da kontrastforholdet her er 1.000.000:1, mens kontrastforholdet er 1.400:1 på iPhone 8. For de ekstra penge fås altså en betydeligt bedre skærmkvalitet, hvilket for nogle mennesker er en afgørende faktor.

En større telefon med iPhone X

Når skærmen er større på iPhone X’en, vil dette selvfølgelig også have betydning for mobilens størrelse. iPhone X måler 143,6 mm i højden, 70,9 mm i bredden og 7,7 mm i dybden. Telefonens vægt er 174 gram. Dette er en anelse større end ved iPhone 8. Her er målene 138,4 mm i højden, 67,3 mm i bredden og 7,3 mm i dybden, mens vægten siger 148 gram. Er du derfor til en mindre telefon, bør du overveje at købe 8’eren, men hvis du ikke har nogle problemer med en større telefon, vil du sagtens kunne købe iPhone X. Den større størrelse betyder som sagt også, at du vil få mere skærm for pengene.

Dårligere kamera med iPhone 8

Kvaliteten af kameraet er ligeledes bedre på iPhone X. På denne model er kameraet 12 MP, hvilket det også er på iPhone 8. Men iPhone X har ligeledes indbygget vidvinkel- og teleobjektiv, hvilket styrker kameraets kvalitet betydeligt. Derudover har den en dobbelt optisk billedstabilisering, mens iPhone 8 blot har en optisk billedstabilisering. Det optiske zoom på iPhone 8 er op til 5x digitalt zoom, mens iPhone X har helt op til 10x digitalt zoom. Dette er altså en dobbelt så stor forbedring som iPhone 8. Ydermere fås portrætfunktion og portrætlys på iPhone X, hvilket vil gøre kvaliteten af billederne bedre og mere naturlige. Samtidig er det også muligt at lege med de forskellige funktioner, således at kameraet kan komme på niveau med spejlreflekskameraer. Går du meget op i billeder, vil iPhone X derfor være ideel for dig.

Dette var nogle af forskellene på iPhone 8 og iPhone X. Ydermere er fås Animojis, Face ID samt en større levetid på batteriet også sammen med iPhone X.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*