Hvordan ser din økonomi ud om 10 år?

Ovenstående titel er ikke noget der er ret mange danskere der normalt tager stilling til. Det er dog en af de absolut vigtigste ting at spørge sig selv om, da det kan betyde ”knald eller fald” i forhold til din økonomi. Det kan godt være at lige nu kører alting på skinner, men det kan hurtigt ændre sig og man bør være forberedt på netop dette.

Med de samfundsøkonomiske udsving, kan man pludselig stå uden et job og skal i stedet forsøges af enten a-kassen eller kontanthjælp. Det er for langt de fleste en væsentlig nedgang i ens normale indtægt og man bør være forberedt på dette, typisk i form af en god solid opsparing som kun er beregnet til nødsituationer som fx et mistet job. Ved at have en god opsparing at trække på, vil du kunne supplere dagpengesatsen med et ekstra beløb hver måned, således at du ikke pludselig har råd til at sidde i dit hus. I 2016 er dagpengesatsen på omkring 18000 kr., og du kan således regne på hvor meget du skal spare op for at bevare en nogenlunde ens levestandard i en periode på dagpenge.

Hvis du ikke allerede har en a-kasse, så tjek evt. listen over billige a-kasser hos billig-akasse.dk. Selvom det godt kan virke som mange penge, vil jeg stærkt fraråde ikke at være i en a-kasse, da man så er overladt til kontanthjælp. På kontanthjælp må man ikke have en opsparing, da man vil blive bedt om at bruge den inden man kan få hjælp fra kommunen, og du kan derfor næsten ligeså godt lade være med at have en opsparing.

Det vigtigste er blot at man tager stilling til hvordan ens økonomi vil udvikle sig og planlægger efter det. Hvis man har svært ved at spare op, kunne det måske være en idé at kigge lidt på sit budget og se om der er oplagte steder at spare. Typisk vil mange have en for dyr bredbåndsforbindelse, mobilabonnement og tv pakke. Der er i hvert fald typisk en masse alternativer derude, hvor man sikkert ikke mister det store i forhold til ens nuværende abonnement. Tjek fx mabonnementer.dk/mobilabonnement

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*