Hvornår bør man momsregistrere sig?

Et spørgsmål der oftes bliver stillet fra folk der overvejer at starte webshop er, hvornår man skal lade sig momsregisterer.

Som udgangspunk er svaret på dette forholdsvis enkelt. Der er fra opstart af virksomhed to muligheder.

1. Hvis du forventer en årsomsætninger på over 50.000 DKK så skal du fra opstarten lade dig momsregisterer.
2. Hvis virksomheden fra opstart forventer en årlig omsætning på under 50.000 DKK så har du valgfrihed om du vil lade dig momsregisterer. Hvis du vælger ikke at blive det, så er det vigtigt, at den dag du har omsat for over 50.000 i de forgående 12 måneder, så skal du STRAKS lade dig momsregistere. Det er vigtigt at du bemærker, at det altid er de 12 forgangene måneder.

Hvis din virksomhed ikke fra opstart er momsregisteret, så skal du være opmærksom på, at du heller ikke kan tratrække moms af dine udgifter. Dette betyder med andre ord, at hele oprettelse, design etc. af webshop, der kan du ikke trække momsen fra. Det kan derfor være en fornuftig idé, at lade dig momsregisterer allerede fra opstart af webshop. Hvis du vælger ikke at blive momsregisteret, så er det utrolig vigtigt at du holder øje med din omsætning, sådan at du overholder reglerne omkring momsregistering.Import fra andre EU-lande

Hvis du er momsregisteret, så skal du vælge også at bliver importørregisteret. Det betyder, at du kan købe varer til virksomheden i andre EU-lande uden at betale moms i det pågældende land.

Hvis din virksomhed ikke er momsregisteret i Danmark, så skal du betale moms i det pågældende EU land.Import fra ikke EU-lande

Hvis du har planer om at enkelte eller alle de varer du skal sælge i din webshop skal importøres fra ikke EU-lande, så har du faktisk ikke noget valg, idet du skal importørregisteres, og det kan du kun blive, hvis du også er momsregisteret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*