Opsigelse – sådan udformer du en korrekt opsigelse vha. en standard skabelon

Det er aldrig sjovt at skulle opsige en medarbejder, men nogen gange kan det være en nødvendighed. Når det sker, så er det vigtigt, at det sker korrekt, så du ikke bagefter kan komme i problemer med medarbejderen eller fx. medarbejderens fagforening. Du kan læse mere om hvad du kan skal være på udkig efter i forhold til a-kasse reglerne på dette link.

Umiddelbart, så skal en opsigelse indeholde følgende:

  • medarbejderens navn og adresse
  • arbejdsgivers navn og adresse
  • medarbejderens sidste arbejdsdag
  • information om at opsigelsesvarsel er overholdt
  • om medarbejderen er fritstillet eller ej
  • arbejdsgiverens underskrift

Det er nemt at komme til at lave opsigelsen forkert, så jeg anbefaler, at man bruger en standard skabelon. En sådan standard skabelon kan man fx. finde på nettet, ved at søge efter “opsigelses skabelon”.

Opsigelse for medarbejdere

Er du en medarbejder der skal sige dit job op, så skal du skrive de samme ting i din opsigelse.

Den eneste ting du ikke skal bekymre dig om er om du er fritstillet eller ej, da du som udgangspunkt skal blive på arbejdspladsen og arbejde videre indtil din sidste arbejdsdag når du selv siger dit job op (og så skal du selvfølgelig selv skrive opsigelsen under i stedet for det er arbejdsgiveren der skal gøre det)

Hvis du har været glad for dit arbejde, så anbefales det at skrive dette i opsigelsen. Alt afhængig af stemningen, så bør du også skrive hvorfor du har valgt at sige din stilling op.

Hvornår er det sidste arbejdsdag

Man ser ofte fejl i hvornår arbejdsgivere og medarbejdere regner med det er sidste arbejdsdag. Grunden til det er, at opsigelsesvarslet typisk er en måned til en måneds udgang og ikke en måned fra dags dato (dvs. at afleveres opsigelsen d. 9/7, så er sidste arbejdsdag d. 31/8 og ikke d. 9/8).

I prøvetiden er opsigelsesvarslet dog væsentligt kortere.

Når der er tale om en bortvisning

I nogle tilfælde er en opsigelse også en bortvisning. Dvs. at medarbejderen ikke længere må forefinde sig på arbejdspladsen. Igen er det vigtigt at opsigelsen udformes korrekt, så der ikke er nogen tvivl om der er tale om en bortvisning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*